CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 25, 2009

DUMB MOMENT

perjalanan aku pegi keje pagi-pagi buta adalah ditemani fly fm pagi show. with phat fabes, ben and nadia. diorg ni memang gile dan best ok. esp fabes! dia adalah awesomeness!! dimana kadang-kadang aku tergelak sorang2 macam orang gila mendengar lawak dia


i used to hear hitz masa aku sekolah dulu. zaman-zaman lil kev dia nye dj. sekarang dah bosan. so aku dengar fly, walaupun aku gile tak suke Hunny Madu tu. ok, xde kene mengena

so semalam topik kat pagi show tu ialah : WHAT IS YOUR DUMB MOMENT

macam-macam lah cerita dari caller yang remind me to satu dumb moment aku.

masa tu aku still blaja kat jb. masa tu aku drive kereta paralyzer pegi kelas, dia lak naik moto je gi keje. so ada satu pagi tu dia hantar kereta kat aku and aku tengok minyak dah tinggal 2bar. so aku cakap

hotcocoa: awak tak isi minyak ke? paralyzer : tak payah, cukup tu
so, aku ok kan je lah. takdo aku nak isi minyak ok..selalu kalau nak isi pun, dia bagi duit. aku kan student, mana ada duit banyak2 ni ;p

aku haruk la kereta pegi balik kelas. kelas lak time nye jauh2, jangan harap la aku nak stay kat fakulti study ke apa oke. harus cepat2 balik bilik nak tido kan. so ada la ulang alik dalam 3kali

around 8.30pm, paralyzer call

paralyzer : sy dah balik keje, buy me some food please. td tak sempat..
aku ok kan je lah..tah hape angin aku malam tu, aku pakai cantik-cantik. padahal nak gi tapau food je pun. kalau dah datang gila aku, memang macam tu la..konon nak bagi boyfren senang ati laa tengok aku cantik. hahahaha...memang nak kene sepak aku ni

so aku pun pegi tapau food..dh siap pung pang semua, aku pun gerak laa..sekali masa aku nak keluar simpang, kereta mati.dh la simpang tu macam bukit sikit.menggelongsor la kereta. fak!! aku tarik henbrek pastu try start kereta. tak boleh oke. tak bolehhhh..


yang bongoknya, henfon aku bole pulak masa tu tak ada kredit. mcm kesiyal kan?? mangkuk2 yang kat belakang aku smua dah bengang la perempuan gila mana yang cantik *sempat lagi.hehe* tapi tak pandai bawak kereta niiii. so aku turun kereta and mintak ptolongan mamat2 di kedai tdekat. semua buat-buat pandai la kan, tapi harammm tak bole start gak kereta aku.

sekali bole pulak kereta polis datang. aku lega jugak laa..psl drpd org tah pape tolong aku, baik polis kott.

polis : nape ni dik?
hotcocoa : tak tau keta takleh start..
polis : em..takkan rosak kot, kereta baru ni..

hotcocoa : tak tau laa. ni kereta kawan
polis : ha?? *dah dia igt aku curi kereta pulak* mintak ic, lesen

babiiii..

polis : call la kawan awak tu
hotcocoa : ala bang *tetiba ni* fon saya takde kredit pulak - intonasi adalah seperti gadis malang yang sangat sedih (think bawang putih yang lemah longlai yang memerlukan bantuan ferdi)
polis : aa..xpe2,nah guna fon saya *haa kau nampak tak fungsi perkataan 'abang' disitu?*

yay!!joget dalam ati

so aku pun call la paralyzer - tak angkat!!! demmit. pastu aku call lagi - tak angkat jugak. menyumpah seranah la aku. rasa nak break up masa tu jugak. haha

tambah tension aku lagik bila fon aku asyik bbunyik je masa aku sibuk call paralyzer. lepas tu bila aku nak angkat, putus.babi gulungggggggggg. dah la aku tak kenal no tu

polis : ada tak?
hotcocoa : dia tak angkat la bangggg *harkat lebih*

lagi laa polis tu igt aku curi keta ni.

hotcocoa : bang, jap eh. saya try skali lg

aku pun call paralyzer..jap tu fon aku bunyik, aku tengok..no tak kenal. aku dah terbakar ni, ko nak apa sitan asyik call aku. so aku angkat..sebelah telinga call paralyzer, sebelah telinga aku duk cakap hello kat caller puaka itu

hello??hello?hellooo..diam je. tp ada sesuatu yang aneh berlaku.

aku tengok dua-dua fon. aku letak fon aku. and fon polis tu pun putus. apekah??

kepala hotak aku!!!!!!!!! rupenye dari tadi aku dok call nombor aku sendiri. gelabah punye pasal kan? tak pasal2 semua kene maki, termasuklah aku memaki diri aku sendiri

bodo, bongok, bahlol, kecik2 tanak mampos dah besar mnyusahkan orang iaitu diri sendiri

lps tu aku call paralyzer lagik sekali, kali ni aku dail no dia. haha. and dia datang dengan kawan dia. memang minyak abis ok. jadi naga la aku lepas tu. wat malu je tau dah vogey2..keta xde minyak. memang keji tau tak?

hehe..bila ingat balik, memang dumb, dumber, dumbest moment la.

so what is yours darlings? ;)

-xoxo-

Tuesday, February 24, 2009

gambar yang bercerita

bosan lama x letak gamba, x bes kan?

nah cerita bergambar :)

tadaa.. ini lah ipod baru mak. ahahaha. ok siyes takde benda bes dalam tu, aku tak masukkan apa2 lagi melainkan lagu sahaja..itu pun tak sampai 100kott. aku memang kan, masa tak ada sibukkkkk la menggelupur nak hewan nih. bila dah ada, nafsu aku dah mati

tapi xpe, yang penting aku ada ipod. hahahahaha ;p

koranggg...ini binatang apakah? banyak gile dalam bilik aku. rimas aku dibuatnya..adakah ini tanda-tanda yang menunjukkan bahawa bilik aku kotor?? tak cukup ke aku mop seminggu sekali, matilah aku nak mop hari-hari.

my breakfast pagi ini. semuanya salah NANI. asyik cite dengan aku pasal donut jek. aku mana boleh beb, mestilah terbayang-bayang tak boleh tido bagai kan. amik kau, pagi tadi aku makan 2bijik. hehe.

i miss camwhoring..apesal skrg aku malas amik gamba tah..dulu pantang nampak je. memanjang snap je keje aku. adakah kerana aku sudah tua? xcuse me, aku baru 22 oke..



i do miss my long hair. walaupun most of the time memang serabut, tp suke jugakk. bila rambut nak panjang nii..gatal kan. bila panjang, tgedik nak pendek..dah pendek ni mengada2 miss rambut panjang pulak. tampa nak tak??

aku lupa aku ada baju ni!! weekend nanti nak pakai. tak kire lah kalau duduk umah je pun. baju aku kan, suka ati aku lah

dah, aaku dah malas..nak gi makan selepas 2bijik donut tadi, aku cuma makan twisties sahaja. itu pun kene sergah dengan Devdas. tokojut den, sib baik dah abis twisties tu

-xoxo-

can u pls leave me alone???

hidup aku adalah dalam keadaan tenang dan bahagia bila tiba-tiba seekor gergasi telah mengganggu ketenangan aku *i dont care shit kalau dia baca blog aku, pegi lah mati. memang aku tak suke*

so this so called bff aku telah menyapa aku di ym semasa aku agak sibuk di ofis. being a nice, sweetie cupcake-me ;p aku melayan juga lah sikit-sikit. taknak kecewakan kawan oke! walaupun aku tau any perbualan dengan dia adalah berorientasikan cerita tentang lelaki. wtf?? macam dah tak ada topik lain ke engkau nak cakap

she has been trying to mengorek cerita tentang personal life aku since she got my ym id. tapi aku elak-elak la kan. sebab kalau aku cerita, komfem akan tersebar ke segenap pelusuk dunia *pls note aku melebih-lebih*

so she asked 'ko dengan paralyzer macam mana?' - serious sibuk gile kan?
i replied 'kitorang ok je' - memang pun kan? we're closer than ever!
then dia cakap 'ala, tak payah la cover2 dengan aku' - mcm kesiyal ok! suke atilah aku nak cover ke, cover album ke, coverage ke, kau sibuk apa?

yes, aku dengan paralyzer memang on-off all this while tapi kene ke update dengan kau selalu? kau siapa??

so that's it..aku malas nak layan

then yesterday dia ym aku lagi..hmm...BOWWWRINGGGGG....anw, this sweetiepie *aku la tu* layan la jugak

then out of the blue dia cakap

gergasi : ko tau x???? i juz found out aku skang brjiran ngn i*a

and i tot i*a yang dimaksudkan ialah seorang perempuan yang aku dah pangkah dalam hidup aku. aku mmg bukan jenis nak benci orang suka-suka ok. tapi dah kalau perangai kau macam cipap, sendiri mau ingat la. tak payah la kau nak anta kad raya tu semua oke, aku kalau dah benci, benci sampai mati!

ok then she said

gergasi : weh..ni bkn that i*a la.so..ko tau x i*a ne ni?
sweetiepie : mana?
gergasi : ala..wat2 xtau ke?

masa ni aku dah malas nak layan. kejadah nak teka teki pasal jiran dia. bukan dapat duit kalau aku teka betul pun. tp dia stilllllllll nak menyambung topik itu

gergasi : dah figure out lom beb?
sweetiepie : amende?*buat2 sudah terlupa dan bongok*
gergasi : i*a mana
sweetiepie: mana? *malas*
gergasi : ex gf paralyzer la *komfem dia rs mcm score pingat emas dalam olimpik sebab dapat tell me this thing*
sweetiepie : oo ok *which is NOT ok sebenarnya!*

apa motif dia ni? like nak warning aku to watchout ke? or nak sakitkan ati aku ke..or nak aku rs insecure ke

and kalau pun aku still dengan paralyzer or tidak, apa masalah kau weh nak cite ngn aku pasal ni? kau saiko ke atau aku yang saiko sebab fikir macam ni? masalahnya, aku tak nampak apa point kau nak cerita dengan aku pasal jiran kau. fuck gile kan, macam sangat tak kelakar ok!

ok, i know its just ex, tapi kenapakah aku merasa lain macam sahaja?? babi laa..aku benciiiii

i feel like slapping her face dengan selipar tat sing saiz 6!

p/s: watak aku dalam entry ini ialah sweetiepie *kelip-kelip mata*

-xoxo-

Monday, February 23, 2009

The 81st Annual Academy Award

Nominees & Winners for the 81st Academy Awards

Performance by an actor in a leading role

  • Richard Jenkins in “The Visitor” (Overture Films)
  • Frank Langella in “Frost/Nixon” (Universal)
  • Sean Penn in “Milk” (Focus Features) - WINNER
  • Brad Pitt in “The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.)
  • Mickey Rourke in “The Wrestler” (Fox Searchlight)

Performance by an actor in a supporting role

  • Josh Brolin in “Milk” (Focus Features)
  • Robert Downey Jr. in “Tropic Thunder” (DreamWorks, Distributed by DreamWorks/Paramount)
  • Philip Seymour Hoffman in “Doubt” (Miramax)
  • Heath Ledger in “The Dark Knight” (Warner Bros.) - WINNER
  • Michael Shannon in “Revolutionary Road” (DreamWorks, Distributed by Paramount Vantage)

Performance by an actress in a leading role

  • Anne Hathaway in “Rachel Getting Married” (Sony Pictures Classics)
  • Angelina Jolie in “Changeling” (Universal)
  • Melissa Leo in “Frozen River” (Sony Pictures Classics)
  • Meryl Streep in “Doubt” (Miramax)
  • Kate Winslet in “The Reader” (The Weinstein Company) - WINNER

Performance by an actress in a supporting role

  • Amy Adams in “Doubt” (Miramax)
  • Penélope Cruz in “Vicky Cristina Barcelona” (The Weinstein Company) - WINNER
  • Viola Davis in “Doubt” (Miramax)
  • Taraji P. Henson in “The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.)
  • Marisa Tomei in “The Wrestler” (Fox Searchlight)

Best animated feature film of the year

  • Bolt” (Walt Disney), Chris Williams and Byron Howard
  • Kung Fu Panda” (DreamWorks Animation, Distributed by Paramount), John Stevenson and Mark Osborne
  • WALL-E” (Walt Disney), Andrew Stanton - WINNER

Achievement in art direction

  • Changeling” (Universal), Art Direction: James J. Murakami, Set Decoration: Gary Fettis
  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Art Direction: Donald Graham Burt, Set Decoration: Victor J. Zolfo - WINNER
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Art Direction: Nathan Crowley, Set Decoration: Peter Lando
  • The Duchess” (Paramount Vantage, Pathé and BBC Films), Art Direction: Michael Carlin, Set Decoration: Rebecca Alleway
  • Revolutionary Road” (DreamWorks, Distributed by Paramount Vantage), Art Direction: Kristi Zea, Set Decoration: Debra Schutt

Achievement in cinematography

  • Changeling” (Universal), Tom Stern
  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Claudio Miranda
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Wally Pfister
  • The Reader” (The Weinstein Company), Chris Menges and Roger Deakins
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Anthony Dod Mantle - WINNER

Achievement in costume design

  • Australia” (20th Century Fox), Catherine Martin
  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Jacqueline West
  • The Duchess” (Paramount Vantage, Pathé and BBC Films), Michael O’Connor - WINNER
  • Milk” (Focus Features), Danny Glicker
  • Revolutionary Road” (DreamWorks, Distributed by Paramount Vantage), Albert Wolsky

Achievement in directing

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), David Fincher
  • Frost/Nixon” (Universal), Ron Howard
  • Milk” (Focus Features), Gus Van Sant
  • The Reader” (The Weinstein Company), Stephen Daldry
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Danny Boyle - WINNER

Best documentary feature

  • The Betrayal (Nerakhoon)” (Cinema Guild), A Pandinlao Films Production, Ellen Kuras and Thavisouk Phrasavath
  • Encounters at the End of the World” (THINKFilm and Image Entertainment), A Creative Differences Production, Werner Herzog and Henry Kaiser
  • The Garden” A Black Valley Films Production, Scott Hamilton Kennedy
  • Man on Wire” (Magnolia Pictures), A Wall to Wall in association with Red Box Films Production, James Marsh and Simon Chinn - WINNER
  • Trouble the Water” (Zeitgeist Films), An Elsewhere Films Production, Tia Lessin and Carl Deal

Best documentary short subject

  • The Conscience of Nhem En” A Farallon Films Production, Steven Okazaki
  • The Final Inch” Vermilion Films in association with Google.org, Irene Taylor Brodsky and Tom Grant
  • Smile Pinki” A Principe Production, Megan Mylan - WINNER
  • The Witness - From the Balcony of Room 306” A Rock Paper Scissors Production, Adam Pertofsky and Margaret Hyde

Achievement in film editing

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Kirk Baxter and Angus Wall
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Lee Smith
  • Frost/Nixon” (Universal), Mike Hill and Dan Hanley
  • Milk” (Focus Features), Elliot Graham
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Chris Dickens - WINNER

Best foreign language film of the year

  • The Baader Meinhof Complex” A Constantin Film Production, Germany
  • The Class” (Sony Pictures Classics), A Haut et Court Production, France
  • Departures” (Regent Releasing), A Departures Film Partners Production, Japan - WINNER
  • Revanche” (Janus Films), A Prisma Film/Fernseh Production, Austria
  • Waltz with Bashir” (Sony Pictures Classics), A Bridgit Folman Film Gang Production, Israel

Achievement in makeup

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Greg Cannom - WINNER
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), John Caglione, Jr. and Conor O’Sullivan
  • Hellboy II: The Golden Army” (Universal), Mike Elizalde and Thom Floutz

Achievement in music written for motion pictures (Original score)

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Alexandre Desplat
  • Defiance” (Paramount Vantage), James Newton Howard
  • Milk” (Focus Features), Danny Elfman
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), A.R. Rahman - WINNER
  • WALL-E” (Walt Disney), Thomas Newman

Achievement in music written for motion pictures (Original song)

  • Down to Earth” from “WALL-E” (Walt Disney), Music by Peter Gabriel and Thomas Newman, Lyric by Peter Gabriel
  • Jai Ho” from “Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Music by A.R. Rahman, Lyric by Gulzar - WINNER
  • O Saya” from “Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Music and Lyric by A.R. Rahman and Maya Arulpragasam

Best motion picture of the year

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), A Kennedy/Marshall Production, Kathleen Kennedy, Frank Marshall and Ceán Chaffin, Producers
  • Frost/Nixon” (Universal), A Universal Pictures, Imagine Entertainment and Working Title Production, Brian Grazer, Ron Howard and Eric Fellner, Producers
  • Milk” (Focus Features), A Groundswell and Jinks/Cohen Company Production, Dan Jinks and Bruce Cohen, Producers
  • The Reader” (The Weinstein Company), A Mirage Enterprises and Neunte Babelsberg Film GmbH Production, Anthony Minghella, Sydney Pollack, Donna Gigliotti and Redmond Morris, Producers
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), A Celador Films Production, Christian Colson, Producer - WINNER

Best animated short film

  • La Maison en Petits Cubes” A Robot Communications Production, Kunio Kato - WINNER
  • Lavatory - Lovestory” A Melnitsa Animation Studio and CTB Film Company Production, Konstantin Bronzit
  • Oktapodi” (Talantis Films), A Gobelins, L’école de l’image Production, Emud Mokhberi and Thierry Marchand
  • Presto” (Walt Disney), A Pixar Animation Studios Production, Doug Sweetland
  • This Way Up” A Nexus Production, Alan Smith and Adam Foulkes

Best live action short film

  • Auf der Strecke (On the Line)” (Hamburg Shortfilmagency), An Academy of Media Arts Cologne Production, Reto Caffi
  • Manon on the Asphalt” (La Luna Productions), A La Luna Production, Elizabeth Marre and Olivier Pont
  • New Boy” (Network Ireland Television), A Zanzibar Films Production, Steph Green and Tamara Anghie
  • The Pig” An M & M Production, Tivi Magnusson and Dorte Høgh
  • Spielzeugland (Toyland)” A Mephisto Film Production, Jochen Alexander Freydank - WINNER

Achievement in sound editing

  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Richard King - WINNER
  • Iron Man” (Paramount and Marvel Entertainment), Frank Eulner and Christopher Boyes
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Glenn Freemantle and Tom Sayers
  • WALL-E” (Walt Disney), Ben Burtt and Matthew Wood
  • Wanted” (Universal), Wylie Stateman

Achievement in sound mixing

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce and Mark Weingarten
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Lora Hirschberg, Gary Rizzo and Ed Novick
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Ian Tapp, Richard Pryke and Resul Pookutty - WINNER
  • WALL-E” (Walt Disney), Tom Myers, Michael Semanick and Ben Burtt
  • Wanted” (Universal), Chris Jenkins, Frank A. Montaño and Petr Forejt

Achievement in visual effects

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton and Craig Barron - WINNER
  • The Dark Knight” (Warner Bros.), Nick Davis, Chris Corbould, Tim Webber and Paul Franklin
  • Iron Man” (Paramount and Marvel Entertainment), John Nelson, Ben Snow, Dan Sudick and Shane Mahan

Adapted screenplay

  • The Curious Case of Benjamin Button” (Paramount and Warner Bros.), Screenplay by Eric Roth, Screen story by Eric Roth and Robin Swicord
  • Doubt” (Miramax), Written by John Patrick Shanley
  • Frost/Nixon” (Universal), Screenplay by Peter Morgan
  • The Reader” (The Weinstein Company), Screenplay by David Hare
  • Slumdog Millionaire” (Fox Searchlight), Screenplay by Simon Beaufoy - WINNER

Original screenplay

  • Frozen River” (Sony Pictures Classics), Written by Courtney Hunt
  • Happy-Go-Lucky” (Miramax), Written by Mike Leigh
  • In Bruges” (Focus Features), Written by Martin McDonagh
  • Milk” (Focus Features), Written by Dustin Lance Black - WINNER
  • WALL-E” (Walt Disney), Screenplay by Andrew Stanton, Jim Reardon, Original story by Andrew Stanton, Pete Docter
source : http://www.oscars.org/awards/81academyawards/nominees.html

Slumdog Millionaire menang 8 out of 10 nominations oke! yay!!cewahh aku hepi lebih macam aku direct pulak ;p

-xoxo-

Friday, February 20, 2009

Slumdog Millionaire- part 2

ok2, aku sambung entry kat bawah tu..*tak ikhlas..haha* sori la lalingsss, lambat updet

so that the end of zaman kanak-kanak Jamal. terpisah dengan abang dia-Salim n Latika. sekarang dia keje as tealady (kalau lelaki nak panggil apa??) kat call centre. one day ada la staff tu suruh cover tempat dia kejap sebab dia nak tengok WWTBAM tu. so Jamal took the opportunity to search the database for Latika. amik kau tak macam berpuluh ribu kan. sebab dia tak tau full name Latika. then dia search nama Salim, full name i mean. then keluar few names yang masuk akal lah kalau nak try satu-satu.

so dia pun call and cakap ada promo for frens n family *serius macam digi je kan?* and abang dia kenal suara dia ok! o, itu selepas dia try few numbers la.. diorg pun jumpa and Salim bagitau skrg dia keje for Javed. dia ajak Jamal duduk dengan dia. time ni Jamal sempat tanya pasal Latika. tensen jek abg dia..

one day, Jamal dengar phone Salim ringing and dia cakap dengan someone. dia follow abang dia. rupanya pegi umah Javed. and there, dia nampak Latika kat rumah tu. Latika dah kawin dengan Javed ok!! mst keje si mangkuk ayun Salim tu la. anw, dia cakap dia dishwasher baru kat umah tu. so guard bagi dia masuk

seronok la dapat jumpa budak 2ekor ni..Jamal ajak Latika lari dengan dia. tapi Latika takut2 la, Javed tu style chris brown gak, pukul2 bini. tgh2 sembang, Javed balik..dia nampak Jamal, tapi dia ingat memang dishwasher la kan sebab dah pakai apron bagai. dia tension je tgk Latika tgh tgk show WWTBAM *masa polis tanya kenapa Jamal masuk show ni. dia cakap because i know she'll be watching..awww so sweeeeet*

fine, lps tu Jamal cakap dia akan tunggu Latika kat tren station everyday @ 5pm. Jamal ni konsep cinta mati oke

then one day, Jamal tunggu kat tren station tu..and dia nampak Latika datang. syok abih la..masing2 dah tersengih..tak sempat diorg berjumpa, Salim ngan entourage dia datang nak bawak Latika balik. kire kantoi la Latika ni lari umah. Jamal kejar sampai kereta..masa Latika meronta-ronta tu, one of the orang jahat tu kelar pipi Latika ok! fak!! mesti sakit nak mampos

so berpisah la lagi sekali..bila Jamal cari kat umah pun, depa semua dah pindah..in another attempt to find Latika, Jamal masuk la pertandingan WWTBAM ni..sebab dia tau Latika mesti akan tengok show ni, feveret beb. dia masuk sampai final round kauuu, to win 20million rupees. semua soalan yang dia dapat, akan dijawab berdasarkan pengalaman hidup dia. thats how cerita ni works..dapat soklan je flashback, so we know macam mana dia tau jawapan dia

so final question ialah pada hari kedua, lepas abis show hari pertama tu la yang dia kene tahan dengan polis. tapi lepas dengar semua explanation dia, polis lepaskan dia by saying explanation dia bizarrely plausible :) so dia dapat la teruskan on the 2nd day tu

meanwhile kat umah Latika, semua tengah tengok show WWTBAM ni..then macam biasa laki dia dengki ape tah, so Latika lari gi tengok tv dalam bilik. tengok la muka boyfren sambil meleleh airmata..lepas tu Salim datang..dia suruh Latika lari, dia bagi kunci kereta and henpon dia. dia cakap jangan risau pasal Javed, dia akan handle. so Latika pun chiow le..xdo nak tunggu dah.

dekat studio, Jamal dah dapat last question - siapa nama the 3rd musketeer? mana dia nak tau beb, kan ke ms kecik abang dia cakap 'u dont even know the 3rd musketeer's name' memang tak tau sampai ke sudah la..then dia guna phone-a-friend life line. dia call abang dia kekdahnya..

its ringing, tapi tak angkat. sebab fon tu pada Latika! dia dah panik, masa tu host tanya itu fon sape. dia cakap itu fon abang dia and thats the only number yang dia tau. masa tu baru la Latika sedar fon tu pada dia, tapi tinggal dalam kereta pulakkk. so berlari la nak angkat fon.

sib baik sempat oke! tkejut la Jamal dengar suara Latika. lepas tu dia tanya soalan tu dengan harapan pompuan tu tau la kan.. TAK TAU oke! so jamal belasah je teka Aramis as the answer and he got it right! yayyyy!! hehe..;p

ms tu jugak, Javed bile dengar suara Latika dalam tv, meroyan la kan..dia cari bini dia kat sume bilik, tapi takde. dia carik Salim pulak. bila dia bukak pintu bilik air, Salim tengah baring dalam bathtub yang penuh dengan duit and dia terus tembak Javed, pastu dia tembak diri dia..

later lepas show tu semua..Jamal and Latika jumpa kat tren station and together-gether lah mereka berdua :)

sekian..

worth watching, and nominated for 10 Academy Awards!

mmuahx!
-xoxo-

Thursday, February 19, 2009

Slumdog Millionaire

as dari pagi semalam aku dah semangat nak tengok cerita ni (blame channel E), aku gagahkan diri pegi gsc pavillion dengan ida. sebab nak book online dia kata penuh. padahal xde orang sgt pun oke! keji je menipu..


beli tiket, beli popcorn, and cite pun start..


first scene is Jamal (hero cite ni) tengah kena interrogate dengan 2 orang polis sebab dituduh menipu dalam rancangan Who Wants To Be A Millionaire (WWTBAM) . sepatutnye the next day ialah day untuk final question, tapi lepas je first day show, dia kena tangkap sebab polis and host show tak puas ati macam mana Jamal, budak jalanan yang sekarang keje tukang buat air je oke boleh make it to the final round yang worth 20million rupees

so inspektor polis ni pasang taped show WWTBAM yang Jamal masuk beberapa jam tadi. diorg tengok sama-sama and for every answer, Jamal kena bagitau macam mana dia tau that is the correct answer

its all about flashback..zaman dia kecik-kecik. omg, serius aku tak hingin nak pegi India bila tengok cita ni ok *macam lah ada duit pun nak pegi..hehe* bapak gila kotor kau tau tak. lantaklah orang cakap Taj Mahal tu romantic ke hape, tatap mak tanakkk nok

on the Q pasal Amitabh Bachan, rupa-rupanya dia ni minat gila dengan Amitabh. dia sanggup lompat dalam puddle of taik just to dapatkan autograph Amitabh oke. serius aku geli gile babi masa ni..bayangkan dari ujung kepala sampai ujung kaki penuh dengan taik. gross!!!!! so obviously, dia boleh jawab soklan pasal pelakon pojaan kan

childhood Jamal memang gila-gila, tapi sikit pun takde tunjuk susah sampai tak makan ke apa. diorang memang survivor ok. mak diorg mati masa riot between hindu n muslim. so they run and run and run and masa tu diorg terserempak dengan sorang budak pompuan and suruh budak tu lari sekali. sampai lah one night masa hujan diorg tido dalam aku tak tau lah ape bende tu, tapi aku rasa batang paip yang besar tu lah, yang orang pun bole muat tu. Jamal and abang dia Salim tido dalam tu

it was raining and Jamal nampak budak perempuan yang dia suruh lari tadi duduk tengah-tengah hujan tu. so dia cakap dengan Salim. dia nak ajak budak tu lepak dalam paip tu sekali tapi Salim kaedah zalim sikit. dia cakap tak payah. Jamal nak jugak ajak, dia cakap maybe perempuan tu the 3rd musketeer. dia selalu refer dia and abang dia as Athos and Porthos. so dia panggil la pompuan tu lepak sekali and nama pompuan tu Latika (heroin)

so berkawan and one day, masa diorg kat tempat pembuangan sampah, a guy named Maman datang. kutip semua budak-budak kat tempat tu and bawak somewhere. bagi makan semua. seronok la budak-budak ni. rupa-rupanya sindiket mintak sedekah.

keji gile lelaki ni aku benciiiiiii. ada ke orang macam ni? memang laknat gila la perangai. dia cacatkan budak-budak yang suara sedap and boleh menyanyi supaya dapat extra collection. dia tuang asid dalam mata sorang budak ni oke! masa ni Salim macam ketua la among budak-budak ni sebab dia ni ganas sikit. so Maman suruh panggil Jamal, kire turn Jamal untuk dicacatkan..Salim serba salah, tapi dia panggil gak.

Maman suruh Jamal nyanyi then dia bagi sign kt Salim suruh amik botol kloroform sebab nak pengsankan Jamal lepas tu nak butakan mata dia..so Salim ikut, dia ambik botol tu and dia simbah kat muka assisatant Maman and jerit suruh Jamal lari. dia pun sekali laa..xdenye dia bangang nak duduk situ. and Latika sekali

kejar mengejar la the 3musketeers ni dengan Maman n assistantnya..and biasalah bangsa ni kalau xde scene keretapi, tak sah la kan? so diorg lompat naik tren iaitu Salim n Jamal la..Latika tu pakai gaun bagai, mana nya nak melompat..Jamal dah terpekik-pekik suruh Latika kejar tren tu and sambut tangan Salim. dapat la sambut but Salim purposely lepaskan tangan Latika oke. jahat! dia cakap kat Jamal, Latika will be fine.

so bermula lah pulak kehidupan atas keretapi..diorang jual makanan, curi makanan..memang hidup dalam keretapi. siap penah kene campak keluar sebab takde tiket. yang lawaknya konduktor tu cakap 'ko ingat ni keretapi bapak ko??' dia bole jawab 'abih bapak ko punye ke?' ahahahaha..bodo oke.

then diorg start cari makan kat Taj Mahal pulak..Jamal jadi tourist guide. byk la dapat tips dari mat saleh kat situ. Salim pulak keje curik kasut , pastu jual macam bundle. celaka je perangai..

then they decide to balik tempat diorg tinggal masa kecik sebab si Jamal ni sibuk nak cari Latika tu la. ok, they went back and tanya2 orang rupanya Latika trained to be pelacur/penari and now dah ada nama glemer u ollss, Cherry

so diorg pun pegi tempat tu nak bawak lari si Latika ni la, tapi tiba-tiba muncul pulak Maman. dendam kesumat la kan kat budak 2ekor ni pasal lari dulu. out of nowhere si Salim ni ada pistol rupenya..so dia tembak Maman dengan selamba badaknya. dia memang jiwa rebel lah. dia amik sume duit Maman and diorg check in hotel..suke la kan dpt duduk hotel. tapi tetaplah tilam atas lantai sahaja

so Jamal n Latika sembang-sembang, Salim went out to see Javed, gengster kat situ. kira musuh Maman la ni. Salim cakap dia bunuh Maman, kekdahnya suka la si Javed dengan Salim ni

then Salim balik bilik and suruh Jamal keluar, tinggalkan dia dengan Latika. aku rasa dia nak main dengan Latika kot. gilo..aku rasa masa tu baru umur 13 - 14 kot. mampos si Jamal nak bagi. so gaduh2 then Salim acu pistol kat dia..siot je abang macam ni, then Latika suruh Jamal pergi, tinggalkan dia dengan Salim

so Jamal terus pergi..

ala, aku dah penat la..nantilah aku sambung part 2 ok..;p

ha nak marah la tu..kalau tak saba, pegi tengok sendiri bole??

-xoxo-

Wednesday, February 18, 2009

aku nak update semalam tapi tak sempat..aku sibuk oke. so ni aku update secara fast n furious


1. i've been stalked!! seorang lelaki gila, menaiki motor cup (betul eh eja macam ni?) ber plet johor. takut gila ok, aku berdebar-debar..

macam kesiyal ayat yang di ulang ialah 'awak plis, bagi no fom..plissss..sekali ni je.awak nak bagi ke tanak?awak plisss, bagi no fon..plisssss..sekali ni je. awak! awak!! *bila aku buat seperti si pekak*

then gila dia datang, dia stop kan moto and ikut aku sampai lif ok!! kepala hotak dia! aku pandang badi gile sambil cakap 'eh, tak paham-paham ke!???'

tp aku tak tahulah lelaki ni jenis bebal ke cacat ke..dia tetap ulang ayat 'awak pliss bagi no fon. saya mengharap sangat'

kau gila ke weh?? aku takut lah bongok!! patutlah orang tanak kat kau kot

dia blah lepas aku naik lif..aku naik lif tu pun sebab ada orang dalam lif tu, kalau tak mampos aku tak naik..dibuatnya dia ikut aku..tak ke naya. bersyukur lif aku pakai access card

serius aku menggigil gila babi. babi lah mamat tu..saiko!!!!!

then aku call ida, dan seterusnya kami melepak McD, with Cino n Bokyah (mcm tu ke nk eja??)

babe, kita tak amik gamba rmi2 la..

2. aku nak tengok wayang harini, semangat ok. tak tau kenapa. tapi dah gatal nak tengok, so layankan je lah perasaan dan jiwa aku ni. tapiiiiiiii semua tiket online cite Slumdog Millionaire tu abis! bole ke??

aku gigih nak walk in ni. harap-harap la ada lagi

owh, dah jumpa roti gardenia choco raisin tu. jeng..jeng..jengggg

bahasa inggeris

bahasa melayu

tu rupa roti tersebut, kismis dia aku korek sebijik tu sebab besar sangat

sedap gile la aku rasa kat tekak aku ni. betul-betul sedappp ;p

btw, ni sarapan aku pagi tadi, ada dalam peti ais kat opis. aku lupa ok..ini cleaner aku bagi sempena CNY

coklat jenama hany oke. ko ada?? nasib baik bukan horny

dah, aku nak pegi tengok wayang...jangan la xde tiket!!!

muah2!!

-xoxo-


Tuesday, February 17, 2009

My Life Would Suck Without You


My Life Would Suck Without You - Kelly Clarkson

Guess this means you're sorry

You're standing at my door
Guess this means you take back
All you said before
Like how much you wanted
Anyone but me
Said you'd never come back
But here you are again

Cuz we belong together now, yeah
Forever united here somehow, yeah
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Maybe I was stupid
For telling you goodbye
Maybe I was wrong
For tryin' to pick a fight
I know that I've got issues
But you're pretty messed up too
Either way I found out I'm nothing without you

Cuz we belong together now, (yeah)
Forever united here somehow, (yeah)
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Being with you is so dysfunctional
I really shouldn't miss you,
But I can't let you go,
Oh yeah

Cuz we belong together now, (yeah yeah)
Forever united here somehow, (yeah)
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

Cuz we belong (yeah) together now (together now), (yeah)
Forever united here somehow, (yeah)
You got a piece of me
And honestly
My life (my life) would suck (would suck) without you

aku rasa lagu ni macam kiut gile oke..cik elle la suruh aku dengar and aku hooked instantly

ni mesti laki bini/bf gf stok gaduh baling

dan juga


sambil menjerit, u keluar dari umah ni. i tanak tengok muka u lagi!!!!!!!!!!!!!! pegi mati!

lepas seminggu

i'm sorry baby...jangan buat lagi tau

eloklah korang berdua ni..ekekekeke

-xoxo-

Monday, February 16, 2009

Valentine's? what's that??? ;p

seriously, aku tak tau pun tiket nak pegi jakarta tu rupe-rupenye murah nak mampos oke. rm247 return.


sib baiklah pn misbehave dh kawen, kalau tak mau aku haruk dia gi jakarta tu..

its cool to be 27, sebab kawan-kawan semua dah matang, dah kawin, or ada yang happy to be single. maka almost semua yang aku kenal tidak menyambut Valentine's. sukeeeee. hahahaha..

aku tak penah oke sambut V-day. dengan Raf*an tak penah, dengan...eh, sape ah nama ex aku kt jb tu? dengan paralyzer lagi la haram, dia mana nak amik tau tarikh ni semua. no telepon sendiri pun salah bagi kat orang.

dengan Fish? yang ini ada harapan jugak la, tp x sempat kott ;p

masa belajar dulu siapa takde date masa Valentine's day kire loser gile babi lah. sebab yang lain semua siap bawak balik bunga sejambak, ataupun teddy bear sebesar pintu rumah dan sebagainya.

maka sangat bongok kalau kau terperuk di dalam umah macam orang mati laki. mati kebendanya..memang takde laki pun kan

untuk mengelakkan kemaluan, tu dia bersiap-siap bagai, konon2 ada date ni. pakai baju paling mahal, mekap paling vogiu, perfume sekoyan..sekali pegi CC sajok. layan chatting. takpun game pacman. tak kesah beb, asalkan keluar umah and orang ingat pegi dating ok

agak2 ponggong dah nak melekat kat kerusi CC tu, balik la..jangan lupa beli la adiah untuk diri sendiri. lantakla kan bukan org tau.

hoi, aku tak penah buat ok..tp aku tau ada org buat niii. hehehehehe *gelak keji puaka*

Valentine's tahun ni aku macam biasa la kan, duduk umah laa..lagi nak tanya. tampa nak??

yang kelakarnya masa hr jumaat tu, aku tengah buat2 keje kat ofis, ada sms masuk

paralyzer to hotcocoa : happy valentine's to u

aku tengok kalendar..gilo, 13hb Valentine kejadahnya? so aku reply

hotcocoa to paralyzer : valentine's esok ok! haha ;p

paralyzer to hotcocoa : eh, ye ke. smlm saya tengok kat paper ada promo ape tah. salah la pulak. haha

hotcocoa to paralyzer : itu iklan lah. dah malu lah tu

paralyzer to hotcocoa : ahh, wateverrr ;p

haha lawak oke. dah memang jenis tak amik tau kan, pastu nak buat2 tau. bengong gile..

around 10pm, sms masuk

paralyzer to hotcocoa : jom keluar makan

hotcocoa to paralyzer : awak keje kan?


paralyzer to hotcocoa : lepas balik keje nnt la..dlm kul 12 lebih


hotcocoa to paralyzer : orait.

lepas tu aku blank..malam tu kan Valentine's eve. sure perempuan2 keluar dengan penuh bergaya, takkan aku nak pakai seluar pendek dengan seliper jepun je kottt. tak awesome lah aku nanti

so aku pakai lah top yang tidak kurang hebatnya..pastu aku terfikir 'ish..kang dia ingat aku nak goda dia pulak' so aku cover dengan cropped cardigan

aku memang berwawasan

kalau dah dasar gedik

around 1am, kitorg gi makan


paralyzer : apesal ramai orang ni

hotcocoa : arini kan valentine's


paralyzer : awak tau tak valentine's tu
..
hotcocoa : tau2..

paralyzer : haa, dalam khutbah jumaat pun ada cakap


hotcocoa : bila awak pegi smayang jumaat??


paralyzer : err abang arip yang cerita


bole??

so masa makan, aku bagi dia kad. actually kad thank you je..for jasa-jasa dia hantar aku gi klinik sume, plus selalu ajak makan :)

paralyzer : ehhh, apa ni..*sambil bukak kad* tima kasihhh. saya tak beli apa-apa untuk awak

hotcocoa : its ok, awak bayar la bil

haha. kad tu 6ringgit je ok. makan kene 30hengget. bijak kan aku? ;p

next day..zzzzzzzzzzz sampai pukul 12. hehe

-xoxo-

Friday, February 13, 2009

kisah di thursday the 12th

penat gile arini. memang aku dah tak sabar-sabar nak balik umah oke


ha, semalam apa janji aku lepas balik keje? nak pegi beli roti gardenia tu, amik gamba pastu tempek kat sini. kau tau apa jadik?

aku tak beli roti tapi aku beli kasut. jauh gile mnyimpang ok. sikit pun tak ada kene mengena.

yang jadik tebeli kasut tu sebab aku pegi times square, terus nak menuju ke cold storage tu laa. gatal je kan aku, bole je beli roti tu kat 7E depan umah.

ah, so tengah-tengah aku berjalan ke cold storage tu, aku dengar bunyi aneh dr kasut aku. aku menten diva lagi masa tu, pastu semakin hazab bunyinye u ollss..aku pun stop bjalan and tengok tapak kasut aku.

tumit kat heels aku tu dah tercabut ye..tinggal paku sahaja. faham ke? bole tak aku malas terangkan..boleh?bolehhhhhhhhh

ok, lepas tu takkan aku nak bjalan dengan bunyik bising nak mampos macam tu kan..ko bayangkan bunyik paku kene atas tiles..macam puaka oke. sangat annoying kat telinga aku ni. bengang betul aku, kasut tu beli 1day lepas krismas..so basically tak sampai 2bulan. pundekkkkk

memang aku dah maki la kan dalam ati. dah la aku tak tau cobbler kat mana. so terpaksa la aku beli kasut baru..

lepas tu aku sarung kasut lama tu jugak. haha..ala, nak pegi beli roti je kot? then aku pun turun tingkat bawah nak gi cold storage..sekali apa aku nampak?????

SABARUDIN TUKANG KASUT!!!!!!!

macam taik kan? apesal sebelum ni aku tak penah nampak? aku pun meluru *tiba-tiba aku terfikir, aku dah tau mana asal perkataan meluru ni. its from peluru ok! peluru kan laju kan bila keluar dr pistol. so sebab tulah kite gunakan perkataan meluru untuk menunjukkan pergerakan yang laju. btul kan?btul kan? ok, DBP ada bukak jawatan kosong tak sekarang?*

sambung cerita, meluru ke cobbler tu. aku dengan selamba bukak kasut and tunjuk tumit paku tu kat dia.

hotcocoa : boleh buat?

cobbler : boleh, 10ringgit sepasang.

hotcocoa : saya nak kaler sama mcm ni *bukak kasut sebelah pulak*

cobbler : ok

so aku berkaki ayam sambil duduk atas kerusi..masa tu aku faham jiwa Elyana

canggih oke sabarudin tukang kasut ni, takde dia pakai tukul bagai nak betulkan kasut kau. dia guna mesin oke, besar gedabak..tp aku tak dapat tengok sebab belakang mesin tu yang facing aku. yang penting result nye superb. macam kasut baru.

aku kadang-kadang agak berasap juga dengan cobbler yang tepi-tepi jalan tu, aku rasa makin menjahanamkan kasut oke..punya la ganas mengerjakan kasut orang. ganas di ranjang cukup laa

eh? ok2 aku tempek gamba kasut

motif aku tampal gambar iron?


ok semalam aku tengah gosok baju keje, tiba-tiba angin gila aku datang. so aku letak kepala aku atas iron board tu dan aku iron ujung rambut aku. hahaha.. aku saja je oke..sebab dulu kawan aku iron seluruh rambut dia dengan iron baju itu. maka aku nak tau perasaan dia

lepas tu aku telek ujung rambut aku tu, xde beza punnn..lepas tu aku sambung gosok baju keje

iklan : jangan beli barang elektrik brand Pensonic. nasihat dari orang kedai elektrik. matilah aku kalau orang Pensonic baca ni

and roti gardenia tu tak ada!! sakit betul la hati aku niiii

omg, harini Friday the 13th kan?? and esok Valentine's, so happy Valentine's to you my darlings :)

hugs & kisses,
-xoxo-

Thursday, February 12, 2009

..coba..

pagi tadi aku pegi keje dengan butang baju terbukak.

bukan aku sengajalah gila! aku tak sedar oke. pulak tu butang kat bahagian tetek. boleh ke?? nasib baik tak kene tangkap dengan polis sebab dituduh flasher

aku nak cuba lupakan tragedi ni..sebab dia agak menghantui aku juga. aku akan mulakan dengan memboikot baju ni. taknak pakai lagi selama 2bulan, at least

aku nak tanya, kalau lah kan korang nampak lelaki tak zip seluar, korang akan bgtau tak?

aku nak jawab dulu, TAK. keji kan perangai aku? tapi aku rasa adalah lebih keji kalau aku bagtau sebab nampak sangat aku tengah tengok dia punye *tuuuut* kan? dah macam perempuan gersang je oke.

kalau lelaki pun, nampak perempuan tak butang baju kat tetek macam aku mesti takde nak bgtau kan? sebab nanti nampak sangat lah kau tengok tetek orang! gatal nak mampos..tp aku rs diorg lagi suke tak bgtau kot, sebab boleh tengok lama-lama kan?kan?

isk..nampaknya aku masih tak boleh lupa tragedi pagi tadi

ah, baik aku pegi makan cucur udang

alamak, banyaknye minyak..tak jadi makan ah. rugi 5posen aku

xpe, balik nanti aku nak beli roti gardenia choco raisin tu.
esok aku bubuh gamba :)

p/s : tajuk takde kene mengena. aku saje letak sebab aku minat faizal tahir. aku punya suka la

-xoxo-

Wednesday, February 11, 2009

story mory

so akhirnya aku memang tak balik kampung masa thaipusam aritu. hasilnya? amik kau terlentang atas katil sepanjang hari, selama 3hari oke


breakdown :

sabtu
bangun tido, tengok tv, cuci baju, mop umah, mandi, tgk tv, pegi jusco, makan nando's, layan Jozan show. first time aku tengok bnda alah tu, agak bongok juga lawak mereka. aku rasa nak selak je rambut si Johan tu, pastu sepitkan. rimas dowh

aku juga lap kipas oke, rajin kan aku??

sembab gile g mkn nando's

ahad
bangun tido, tengok tv, mandi, pegi carrefour, makan mee kari, tengok tv lagi, paralyzer ajak teman makan, pegi yong tau foo ampang, makan ciken wing, beli dvd *tapi belum tengok lagi*,tengok tv sampai tv pulak tengok aku

isnin
bangun tido awal siott, semangat nak tengok grammy, tengok tv, makan sosej, mandi, pegi jusco *again??* sukati aku la kan?,makan carrot slice kat SR, teman ida pegi ofis - takut pulak nak pegi opis sorg2 pompuan ni, round the world kt klcc, makan, balik umah

grammy

breakfast in bed

kat opis ida, laptop dh abis bateri..maka aku sudah mula bosan

semakin gile

tahap kronik, terus ida ajak aku balik ;p

dinner kat klcc
rice with black pepper beef


kehidupan aku berkisar kepada tido, makan, dan tengok tv..seronok betul kan? *ini adalah sarcasm ok*

ok, lets say korang ada kawan A dan B. A tak suke B, and so dia tak bagi ko kawan dengan B. sedangkan korang rasa B tu ok je, takde masalah apa pun. but since A cakap B itu adalah tidak cool, maka adakah korang akan mengabaikan B itu?

damn, kenapalah aku guna A dengan B? aku sendiri susah nak paham, anw, aku akan teruskan

kalau aku? hmm susah jugak ni..maksudnya memang tak boleh bawak lepak bersama la. sebab keadaan akan jadik macam pelik. dimana A sudah tentu nak kan attention aku sebab tanak aku melayan B. dan B sudah tentu tercongok macam orang bongok. saya nak B untuk Bongok (roda impian)

yang paling sialan nye, bila aku pulak dikutuk sebab berkawan dengan B. celaka je, tak pasal2 aku kena.

well i think B is worth it, tak penah kutuk A, not a wannabe, not a i'm-so-cool kinda person. dia ok je kottt.

hmm..ok, abaikan itu. Valentine's Day is just around the corner, so kamu-kamu semua kalau rasa kalau ketiak gf atau bf korang agak puaka baunya, maka boleh beli perfume dr akak oke. sila request dan saya akan berusaha mendapatkan best price untuk anda.

tapi kalau kau setakat nak bagi coklat atau kad, aku takde jual.

-xoxo-

Friday, February 6, 2009

pelik tapi benar

ok2 baru je kan 2hr lepas aku komplen apekejadah aku teringin nak makan nasi goreng, len la kalau nasik beriani


korang tau takkkk...arini bos aku iaitu Devdas belanja aku makan nasik beriani wehhh. dia baca blog aku ke hape??

ok2 *lagi sekali* biasa la bos belanja kan? tapi masalahnya dia call personally tanya if aku nak beriani tak. ini luar biasa oke!

treett..trettt *telefon berbunyi*

bos : eh, i want to have beriani today, do u want me to tapau for u?

hotcocoa : ha??err... *nasib baik reception quite bad, so dia tak dengar aku dah nak tersedak*

bos : what?ha ok, i'll buy for u

sumpah aku terkesima seketika oke. aku tak jawab pun nak ke tanak

ok2 *ini kali ketiga* aku expect dia pesan kat driver dia suh belikan la kan? but u know what, dia beli sendiri menggunakan tulang 4 keratnya kau tau.

scary..scaryy..pesal baik sgt ni??

Nani lagi taik, dia cakap 'bos ko nak mengurat ko ni' ada yang aku resign 24jam ni kang. tanak aku

en finance kat kulim, jangan ternganga baca entry ni ok. cek tau hang mesti terkejuit kan?

semalam after keje, aku nak pegi cari ubat batuk. but since Nani suruh aku simpan benda hitam yang keluar dari tekak aku tu and bawak gi jumpa doc. aku tak jadi beli ubat. yang haramnye semalam tak keluar pun..menyusahkan aku pegang tisu sepanjang malam.

anw, ida ajak aku pegi times square, pompuan tu nak reg u mobile pulakkk. so pegi. setel sume, pegi Best Denki, ida beli AV cable, kemaruk nak tengok DVD pulak tapi cable takde.ekekeke..kene songlap ;p

dan2 tu aku pun nak beli cable jugak..nak cocok from tv to speaker aku tu. baru best kan bunyik dia. so aku beli jugak. mana bole ida je beli..dasar pendengki je kan aku ni.hehe

then pegi NZ garden

aku makan rojak

ini ida punye. roti salad. poyo gile je kan nak letak NZ macam tu

sembang-sembang and around 9lebih balik umah la. tak reti2 ke..lagipun aku seksaited nak pasang cable tu. syok oo semalam tengok tv

happy weekend darlings.yeyehh senin cotiiiii

*gelek ponggong*

-xoxo-

hutang tag dibawa_________??? sapa pandai sila jawab


aku kene tag dengan cik goddess Elle. sebenarnya aku dah banyak berhutang tag ni..tp takpe, hutang emas boleh dibayar, hutang budi dibawa mati. hutang tag dia takde kata apa2 kan? so baik aku selesaikan hutang kad kredit aku tu dulu. aku nak bayar abis and nak cancel card tu. tp duit aku tak cukup, sape2 ada plan nak rompak bank, masukkan nama aku sekali dalam team rompakan itu ok

cilake, aku nak buat tag je kan td

ok, tag berbunyi :

Once you have been tagged, write 25 random things about yourself and pass along. Go under the plus tab on your profile, click on notes, type your random things, and tag those you want to receive and participate

baeklah..mari kita mulakan

1. i hate liars. serius benci..lagi benci bila dah kantoi diorg tipu ada hati lagi nak tanya 'ada lagi tak space utk i' apa kau ingat ini myspace ke?? pegi mati oke

2. aku takut gemok..even orang kata aku kurus, aku tetap rasa aku gemok. sebab memang aku dah gemok pun ms tu, korang je tak perasan

3. i'm a moody person. tapi selalunya dengan kawan2 aku ok. dengan boyfren je aku suka buat2 moody ni. kata gatal kan? nak la orang pujuk2 konon. hahaha..

4. aku jenis forgive but will never forget. mamposla orang nak cakap aku dendam kesumat ke hape. itu kire dah bagus aku nak maapkan oke, kalau tak??

5. loyal. kadang2 tak bertempat loyal aku tu.

6. aku ni sebenarnya suka duduk umah rather than keluar berjalan-jalan. ok kalau keluar ada tujuan, tp kalau setakat nak buang masa baik aku berselubung dengan selimut aku kat atas katil

7. aku memang suka tangguh keje. aku pun benci perangai aku ni..apesal la buruk sangat. sape-sape tau mana nak berubat penyakit aku ni?

8. aku isap susu badan mak aku sampai umur aku 4tahun oke! dah takde susu pun aku nak jugak nyonyot ;p adik aku punye portion susu pun aku bedal..haha

9. i used to be a laughing stock ms sekolah dulu. sebab a) aku hitam b) aku tak cantik. tapi nasib baik aku pandai, so ada point disitu..cikgu-cikgu suka aku :)

10. tapi bila masuk U aku dah tak pandai sebab aku malas dan asyik dan berhepi-hepian sahaja. sekarang aku menyesal.

11. aku suka mengemas, pantang betul aku tengok sepah-sepah. tapi aku selalu dapat housemate yang pemalas. pundekk

12. aku kan suke makan mekdonel. tp sejak yang boikot2 ni, baru sekali je aku makan tau. ms aku demam..aku bangga nih. eh, bila boleh start makan balik hah?

13. aku dah pandai jahit sikit-sikit..bukan jahit langsir atau baju kurung ye. kalau kau rasa nak pakai baju kurung takde leher, suruh lah aku jahit.

14. aku suka masak. tapi ikut mood :)

15. aku tak paham kenapa pompuan skang suka kawan dengan laki orang. kenapaaaa???

16. keje aku sekarang takde kene mngena dengan apa yang aku belajar dulu. sebab tu aku malas bayar ptptn. aku bayar bila aku ada mood je ;p

17. aku rasa aku ramai peminat. ahahahahahaha...oke aku tipu, saja nak sakitkan ati korang

ok, serius balik

18. rice cooker aku rosak baru-baru ni..ada ke orang anta repair rice cooker hah?

19. aku suka perfume. aku juga jual perfume. sila beli ok

20. aku suka music, nyanyi-nyanyi, menari-menari

21. muka aku pernah diserang jerawat yang maha teruk sebab aku pindah masuk umah baru, and umah tu berhabuk. aku allergic oke. hasilnya amat memuaskan kat muka aku

22. aku tak suka kucing. macam mana la orang bole cium kucing??? erghh

23. aku lahir tahun anjing

24. note to Elle : aku tak pandai main kad. 18kali belajar pun masih bangang juga sebab aku tak concentrate masa orang ajar

25. aku sayang mak aku. more than everything. sayang, sayang, sayangggg... *lagu aliff aziz yang macam celaka*

sekian

eh, kene tag orang dulu..

1. sape buat dapat pahala.
2. em, agak-agak abg Zoey Gerak Geri Gasing baca blog aku tak? buat eh bang

ok kali ni sekian yang betul

-xoxo-